ID21 Pte Ltd

BDO

ID21 collaborated with BDO to design and build its lively new 30,000sf home.

3

ID21 design for BDO’s new premises at Parkview Square boasts an open layout and collaborative atmosphere brought to life with bold and colourful finishes.

The office covers two floors and brings together over 400 staff from previously separate offices. Working with a dense seating plan, ID21 took inspiration from the principles of urban planning to organise distinct zones each with their own spatial identity for each department, united by a central social hub.

Departments are woven across a fluid floorplate rhythmed with collaboration areas as well as quiet zones. In one department, activity-based workplace settings have given rise to hot-desk seating at either large communal tables or at a window-side counter offering an expansive seafront view. Brick walls and chunky wooden tables give a lofty feel to some spaces, while another area evokes the outdoors with an image backdrop of a luscious waterfall.

This lively office design scheme also strengthens BDO’s reputation as an innovative and forward-thinking company, appropriate for the millennials that make up an important part of their work force. Says Managing Partner Mr Frankie Chia: “We don’t want to be seen as a typical accounting firm, it has to be progressive, relevant to the people we’re working with and attracting future employees as well.”

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save